Skip to toolbar

Petri 7s

Forums Forums Get Technical Hardware Petri 7s

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #2172
    ennuipoet
    Participant

    So my little Petri showed up in the mail today:

    The meter works, the shutter fires smoothly, the film advance has a nasty clunk but from my research that is more a feature than a flaw. (ie. something common to the camera) The camera has the least intuitive film loading process I’ve ever seen, but the first roll is in for testing. Also included a telephoto and wide angle lens

    and the strangest flash unit:

    Here’s my little (working) film family:

    A few more on my Flickr page
    http://www.flickr.com/photos/ennuipoet/

    #36609
    sleeping
    Participant

    I bet that flash unit is for flashbulbs, maybe the little AG-1s. I have a minolta one for them that’s not much bigger floating around somewhere.

    #36610
    LeicaLens
    Participant

    Looks nice!
    What are the telephoto and wide-angle lenses? The 45mm is the standard Petri prime, right?
    The selenium cell is part of the lens, isn’t it?
    Damn, now I want a rangefinder…

    #36611
    ennuipoet
    Participant

    Looks nice!
    What are the telephoto and wide-angle lenses? The 45mm is the standard Petri prime, right?
    The selenium cell is part of the lens, isn’t it?
    Damn, now I want a rangefinder…

    Yup 45mm is the standard, the kit included the wide angle and telephoto over the lens adapters. The exact dimensions aren’t on the lenses, I have to look them up. They screw in over the 45mm and the selenium LM. I am pretty sure their image quality will be low.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.